VEILIGE PRODUCTINFORMATIE

Het vinden van de juiste en veilige verzorgingsproducten, wasmiddelen of schoonmaakmiddelen kan bij allergieën erg lastig zijn. Een team van artsen heeft de ingrediënten van verschillende producten gecontroleerd. In onderstaande lijsten vindt u producten die u bij verschillende allergieën veilig op de huid kunt gebruiken.

Cosmetica merken die met name hypoallergene ingrediënten bevatten zijn onder andere:

Hoe gebruikt u de lijst met cosmetica producten en schoonmaakmiddelen?

Bij een allergie voor parfum, is de lijst met producten zonder parfum voor u geschikt om te gebruiken. Er staat bijvoorbeeld parfumvrije shampoo, bodylotion en zeep op en nog vele andere producten. Ook is gekeken naar vegan en microplastic vrije producten. Bent u allergisch voor meerdere stoffen, dan is het misschien nodig om meerdere lijsten te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een allergie voor verschillende conserveermiddelen zoals isothiazolinone en parabenen kunt u de lijsten ‘producten zonder isothiazolinone conserveermiddelen’ en ‘producten zonder parabenen’ gebruiken. U kijkt dan of het product op beide lijsten staat. Is dit het geval dan kunt u het product veilig gebruiken.

Waarom moet ik mijn producten aanpassen bij een allergie? 

Door het gebruik van hypoallergene producten uit deze lijsten kunnen uw allergie klachten zoals een jeukende, rode huid herstellen. Na 4-6 weken kunt u het optimale effect van het aanpassen van cosmetica producten op de huid beoordelen.

© Auteursrecht - contactallergie.nl