CONTACTALLERGIE

Meer informatie over allergie voor u als patiënt

Hier vindt u alle informatie over een contactallergie. Van diagnose tot de behandeling. Weet u al voor welke stoffen u allergisch bent, dan kunt u hier meer lezen over de allergenen waar u op reageert.
Klik hier voor hulp bij het vinden van (cosmetica) producten op basis van mijn allergieën.

U kunt hier meer informatie lezen over andere allergieën dan de contactallergie zoals hooikoorts, een voedselallergie of medicijnallergie.

Informatie over allergenen

Op deze pagina staan verschillende allergenen waarvoor u allergisch kan zijn. Per allergeen staat aangegeven waar u op moet letten en welke dingen u het beste kan vermijden.

De juiste (cosmetica) producten en productadviezen

Op deze pagina staan tips waar u op moet letten bij het kiezen van (huid)producten en welke producten u het beste kan gebruikt bij uw contactallergie. Ook vindt u een overzicht van producten die u veilig kan gebruiken bij uw allergie.

Medicatie en therapie voor uw contactallergie

Met behulp van geneesmiddelen en therapieën kunt u uw contactallergie onderdrukken. Op deze pagina staat een overzicht van mogelijke behandelmogelijkheden.

Patiëntenadviezen & leefgewoonten

Een contactallergie kan van invloed zijn op je dagelijks functioneren. Het is van groot belang om te proberen een allergische reactie te voorkomen en te zorgen voor een goede huidconditie. Een overzicht van mogelijke leefstijladviezen treft u hier.

Al uw vragen over allergie beantwoord (Q&A)

Hieronder staan de meest voorkomende vragen over allergieën. De vragen zijn beantwoord door dermatologen gespecialiseerd in de allergologie.

Overige allergieën

Mensen met een contactallergie kunnen ook last hebben van andere allergieën. Op deze pagina staat meer informatie over andere soorten allergieën, welke samen kunnen gaan met uw contactallergie.

© Auteursrecht - contactallergie.nl