Lichttherapie 

Lichttherapie is een behandeling voor mensen die last hebben van huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, lichtallergie, vitiligo en jeuk. Zonlicht kan een gunstig effect hebben op deze huidziekten. Zonlicht bestaat onder meer uit UV-A en UV-B licht. UV-B heeft het meest effect bij de behandeling van huidaandoeningen. Licht wordt dus gebruikt als behandelmethode.  

Eerst zal geprobeerd worden om uw huidklachten met zalven onder controle te krijgen. Als dit onvoldoende werkt, kan gekozen worden voor lichttherapie.  

Bij deze behandeling staat u zonder kleding in een speciale staande belichtingscabineMet deze cabine is het mogelijk om met een specifieke licht-dosis te behandelen. In een periode van 6-12 weken wordt het huidbeeld behandeld en kan daarna in het meest gunstige geval maanden rustig blijven. 
Op basis van uw huidskleur en huidaandoening wordt een keuze gemaakt hoe de cabine ingesteld wordt. Dit voorkomt dat iemand te veel wordt blootgesteld aan het licht en verbrand.  

Een zonnebank is niet zinvol als behandeling, omdat deze enkel UVA licht bevat. Juist de UVB belichting is nodig om uw huid goed te behandelen. Daarnaast is de kans op het ontwikkelen van huidkanker bij veel blootstelling aan UVA-licht verhoogd. Dit wordt sterk ontraden.